Opdrachtgevers & Projecten

Een greep uit de leukste projecten en opdrachtgevers van TVV Tekst

CarDelMar
Prijsvergelijker CarDelMar, onderdeel van Expedia, weergeeft en vergelijkt huurauto’s van (wereldwijd) bekende autoverhuurders. Via tussenpersoon Jensen Localization schrijf ik prettig leesbare SEO-teksten voor allerlei autoverhuurpartners, van Europcar in Spanje tot Aircar in Marokko.

Bonsai Hero
In samenwerking met Marleensbureau werkte ik aan de corporate story van Bonsai Hero: dé leverancier van Urban Farming Tools voor de hobbyist.

Fysiotherapie De Zwaluw
Met een holistische benadering helpt Ferdinand Vermeulen van Fysiotherapie De Zwaluw cliënten van hun pijnklachten af. Als blogger en tekstschrijver ondersteun ik hem op het gebied van online communicatie, door zijn kennis op een toegankelijke en webvriendelijke manier te verwoorden.

EMIC
De professionals van European Market Intelligence Center voeren mystery analyses uit op het gebied van klantgerichtheid en klantbeleving. Als editor zorg ik ervoor dat ze hun eindrapportage foutloos en prettig leesbaar aan de opdrachtgever kunnen leveren.

World Horti Center: Let’s Work
Sinds 2018 werk ik aan de opbouw en het onderhoud van het vacatureplatform Jobs van het tuinbouwinnovatiecentrum World Horti Center. Met dit platform zetten we het gedachtegoed van HortiValley op nog grotere schaal voort.

Afbeeldingsresultaat voor world horti center

HortiValley
HortiValley is hét platform om jongeren te enthousiasmeren voor een toekomst in de tuinbouwsector. Na mijn afstudeerstage ben ik bij HortiValley blijven plakken als freelancer. Samen met mijn ex-medestagiaire (mooi woord) verzorgen we dagelijks de content voor het platform. Artikelen schrijven, verslag doen uit de sector, eindredactie, sociale media bijhouden, noem maar op.

‘s MAAK
Het binnenstadmagazine van de gemeente Schiedam laat op eigentijdse wijze zien wat er allemaal gebeurt in de stad. Ik schreef de rubriek ‘Wist u dat?’ waarin ik elke keer een historisch Schiedams voorwerp belicht. Het blad verschijnt drie keer per jaar in print, maar is ook online te lezen.

 

Eigenwijze opleidingen
Marjolein Smit biedt verschillende opleidingen aan, waaronder yoga- en zwangerschapsbegeleiding waarbij je Eigen Wijsheid altijd centraal staat. Haar nieuwe teksten bekijk ik kritisch, herschrijf wanneer nodig en geef adviezen over de uitwerking. Denk daarbij aan promotie- en lesmateriaal van de cursussen.

 

Claire Beke – Communicatie in cultuur
Claire Beke houdt zich bezig met de communicatie achter kunst- en cultuurprojecten. Ik neem werk uit haar handen door haar nieuwe projecten – met een kritische blik – op haar website te publiceren.
Bijvoorbeeld dit spannende project van Hans Aarsman.

Daarnaast zorg ik dat haar persberichten op tijd worden verzonden naar de juiste contacten, met nadruk op doeltreffendheid  van elke mailing.

Kaliber
Na mijn stage bij Redactieprofs heb ik meegewerkt aan een Redactieprofsproject: ‘Kaliber’, de glossy van het Nationaal Militair Museum. Daarvoor schreef ik een uitgebreid artikel over oefenen met tanks in Bergen-Hohne.

 

 

De Bezetting Speelt
Ik help dit Rotterdams orkest zo nu en dan met teksten voor het web, subsidieaanvragen en heb een aantal columns geschreven voor hun nieuwsbrief.

Historisch Genootschap Roterodamum
Toen het Historisch Genootschap Roterodamum overstapte naar een moderne website heb ik secretaris Kees Vrijdag geholpen met het CMS en onder andere een contentkalender en een vernieuwde opmaak voor de nieuwsbrieven geïntroduceerd.

Stichting Aan den slag!
Met plezier gaf ik de heren van Aan den Slag! een opfriscursus WordPress, zodat ze zelfstandig hun website kunnen blijven beheren.