Schrijf voor mij

Interview – Verslag – SEO

Het meest uitdagende – en natuurlijk het allerleukste – aan mijn vakgebied is teksten schrijven. Onderzoek doen, interviewen, schrijven, schrappen en herschrijven. In goed overleg schrijf ik jouw web- of printtekst van begin tot eind.

Interview
Een expert aan het woord, of juist benieuwd naar de mening van een leek? Eén interview kan al genoeg zijn om tot nieuwe invalshoeken voor jouw teksten te komen.

Verslag
Evenement, conferentie of bedrijfsgebeurtenis? Soms wil je het vastleggen, bijvoorbeeld voor je nieuwsbrief of intranet. Ik maak mee, luister en ga in gesprek met andere participanten om de ervaringen op papier te zetten. Afhankelijk van jouw wensen maak ik een uitgebreid verslag of een beknopte samenvatting. Nog uitdagender is het om een evenement samen te vatten in enkele quotes. Ook een fotograaf gezocht? Zo nodig schakel ik mijn netwerk in.

SEO
Search Engine Optimization (SEO) is de kunst van het zodanig schrijven dat jouw webtekst hoog in de ranglijst komt bij zoekmachines. Heb jij zoektermen waar je beter op wilt ‘scoren’? Ik help je om aantrekkelijke-, maar zoekmachinevriendelijke webteksten te schrijven.

Redactieprof Helene maakte me als student wegwijs met deze vorm van ‘puzzelen’. Zie ook haar blogs over SEO.